Bod geaccepteerd dan nog geen eigenaar


Bod geaccepteerd dan nog geen eigenaar
Bod geaccepteerd dan nog geen eigenaar

Heeft u een hoger bod uitgebracht en is dat bod geaccepteerd. Het echte werk gaat de volgende fase in. U bent er nog lang niet. Sinds 2024 gebeurt het steeds vaker dat de woning naar een ander gaat omdat deze achteraf een hoger bod heeft gedaan dan u. Lees ook even de hoofdpagina van hoeveeloverbieden.nl.

Mogen anderen bieden als mijn bod geaccepteerd is?

U moet één ding goed onthouden. Wat u ook beloofd wordt na het geaccepteerde bod, de woning is pas van u als de koopakte door beide partijen is getekend. Een mail van de makelaar of verkoper die u feliciteert heeft geen enkele waarde. Zelfs niet als u samen al de overdrachtsdatum en de notaris heeft afgesproken.

Schriftelijkheidsvereiste telt

Het schriftelijkheidsvereiste betekend dat de koop pas vast staat als beide partijen, dus zowel koper als verkoper, de koopakte hebben getekend. Dit is bij wet bepaald in 2003. Dit is vroeger zo geregeld om de koper te beschermen als hij spijt kreeg van de deal. Tegenwoordig is het prettiger voor de verkoper. Komt er na sluitingstijd van de onderhandelingen toch nog iemand met een beter voorstel? Zolang er nog niet getekend is mag hij de woning aan een ander verkopen.